Der findes alverdens puder. Nogen er bare bedre end andre

Puder (foto: dunlopillo.dk)

Puder (foto: dunlopillo.dk)

Når skyggerne for alvor er blevet lange, du har lagt børnene i seng og det er blevet tid til at komme i seng, så er din yndlingspude guld værd. At sove med den rigtige pude kan være forskellen mellem en god og en dårlig nats søvn. Netop derfor er det så vigtigt, at mærke efter hvilken type pude du bedst kan lide. For én ting er sikkert. Der findes en pude der matcher lige dine behov.

Med den korrekte pude får du ikke kun umiddelbar komfort. Det giver også afkast på den lange bane, hvis du sørger for at passe ordentligt på dit hoved. Faktisk har den rigtige pude langtidseffekter langt ned i nakken. Hvis ikke din pude passer dig, risikerer du en masse unødvendige spændinger i hoved og nakke, som kan forfølge dig hele næste dag. Så at investere i den helt optimale pude er temmelig sikkert godt givet ud.

Ligesom med madrasser, spiller det en afgørende rolle for hvor god en oplevelse du har med en pude, om den er åndbar nok. Det er alment kendt at hovedet er det sted på kroppen hvor absolut mest varme afgives fra. Netop derfor er det så kritisk at have en hovedpude der tillader hovedet at komme af med varmen, så fornemmelsen af at begrave sig i de bløde dun bliver rar, og ikke klaustrofobisk.

Pudetyper

Grundlæggende findes der to slags puder. Puder i klassisk pudeform, og puder med en kontur der er tilpasset hovedet og nakkens krumning. Det er en temperamentssag, hvilken pude der passer til hvem. Dog er det vigtigt at finde den rigtige pude, hvad enten det skal være en konturformet pude i latex, eller en mere klassisk pude en blød latex, der lader dit hoved styre hvordan puden former sig.

Der findes en moderne type af puder der kombinerer den klassiske dunfyldte pude med en kerne af latex. Dermed kombineres det bedste af to verdener. De underskønne bløde dun, og latexen som formår at holde formen på puden, så der ikke pludselig er en ordentlig klump fjer i det ene hjørne af puden.

Vil du vide mere om puder kan du klikke forbi www.dunlopillo.dk