Sådan indretter du dit soveværelse optimalt

Soveværelset er et af dit hjems vigtigste rum, dertil bruger man i gennemsnit 26 år af sit liv på at sove. Soveværelsets indretning har derfor stor betydning for dit liv og velvære, da det er her, hvor du får din søvn. Vi guider dig til, hvordan du indretter dit soveværelse optimalt.

Placer sengen optimalt

Når du skal placere din seng i soveværelset, er det en god idé at tænke over, hvordan du sover bedst. Får du det ofte varmt om natten, er det en god idé at placere din seng nær vinduet. Ved at placere din seng her, har du muligheden for at åbne vinduet. Hvis du derimod har svært ved at sove, hvis der er lys i rummet, burde du placere sengen længere væk fra vinduet, således det naturlige lys ikke forstyrrer dine øjne. Et alternativ er at anskaffe et mørklægningsgardin, som lukker lys ude.

Undgå at overdekorere dit soveværelse

Når man indretter sit soveværelse, er det vigtigt at huske på rummets formål. Dette gælder faktisk for alle rum i din bolig. Soveværelsets primære formål er at skabe en tryg ramme, for hvor du skal sove. Det er derfor vigtigt, at du ikke lader dig rive med, når du indretter dit soveværelse. Lad vær med at overdekorerer dit soveværelse med kunst og hold gerne farverne neutrale. Kunst og stærke farver forstyrrer øjet, og er med til at skabe uro i kroppen.

Brug det rigtige lys

Bruger du blot dit soveværelse til at sove i, eller nyder du at læse din yndlingsbog i sengen? Hvis du ofte læser i sengen, burde du anskaffe en lampe, som har et kraftigt lys og som er placeret ved sengen. Benytter du (også) dit soveværelse som garderobe, kan du med fordel investere i et kraftigt lys, som gør det muligt at skabe overblik over dit tøj. Hvis det kniber med pladsen, kan du udnytte dine kvadratmeter optimalt ved at købe ovenlys. Alternativt kan du invester i et par spots til dit soveværelse.

Lav et hyggehjørne

Stemningen i dit soveværelse kan blive forbedret, hvis du laver et hyggehjørne. Placér en dekorativ stol i et af rummets hjørner. Men pas på, at stolen ikke blot bliver et aflastningssted, for dine sure håndklæder. Desuden mener rengøringseksperter, at man bør skifte sine badehåndklæder, når man har brugt dem fire gange. Almindelige håndklæder til hænderne anbefales at blive skiftet hver dag, da håndhygiejnen er vigtig for din sundhed. Så hvad med at forære dig selv nye håndklæder, når du alligevel er i gang med at indrette dit soveværelse?

Luksuriøse sengetæpper

Et sengetæppe er en god måde at dekorer dit soveværelse. Et sengetæppe er både dekorativt, men også funktionelt. Har du ligesom mange andre travlt om morgenen, og ikke tid til at rede sengen hver morgen, er et sengetæppe den optimale løsning til dig. Et lækkert sengetæppe giver dit soveværelse et personligt samt hyggeligt udtryk. Den ultimative luksus ville være at forære dig selv et HAY sengetæppe.