Få minimum otte timers kvalitetstid i en god seng

Seng (foto: sengespecialisten.dk)

Seng (foto: sengespecialisten.dk)

Uden mad og drikke duer helten ikke. Den frase burde udvides med god søvn. Det burde være snusfornuft at lægge meget energi at finde en god seng. Som et så centralt omdrejningspunkt i de flestes liv, kan vigtigheden af en god seng nærmest ikke overvurderes. De fleste har vel prøvet en nat på en gammel udsovet seng. Det vil man nærmest ikke ønske sig for sin værste fjende. En ordentlig seng er alfa og omega.

Hver nat tilbringer du i den. Og måske lidt til. En times tid inden du skal sove, hvor du ligger og labber den seneste krimi i dig. Eller lidt om morgenen, hvor du ligger og slår febrilsk ud efter vækkeuret. Det er naturligvis sengen der er tale om. Den fylder er en stor del af livet, så en god seng vil utvivlsomt øge livskvaliteten betragteligt.

Nu er det ikke nødvendigvis kun om natten en seng kan komme i brug. En seng kan også bruges som hoppeborg for uvorne børn, der tester forældrenes tålmodighed. Eller måske kun for forældrene, når børnene er langt væk og laver noget andet. I det hele taget fylder sengen. For studerende som lever på et usselt lille hummer, kan sengen nærmest være det eneste møbel. Fungerende som seng, sofa og alt andet.

 Senge er en videnskab

En seng fås typisk i tre forskellige størrelser. Enkeltmandsseng, trekvartseng eller alle pars yndlingsseng. Dobbeltsengen. Disse er blot nogen af de typer af senge der findes. Runde senge er også et fænomen, for dem som ikke bryder som om hjørner. Fælles for alle senge, er at de er bløde og indbyder til at ligge i dem. Eller hoppe i dem.

For at en seng skal være god, stilles der krav til andet end benene og tremmerne under. Det er også afgørende hvilken madras en seng er lavet med. Topmadrassen har også betydning for en seng. Med andre ord, senge er lidt af en videnskab. Men en videnskab der er værd at gå ind i, da den altafgørende nattesøvn for de flestes vedkommende sker fyldest i sengen.

På http://www.dunlopillo.dk/ kan du læse mere om senge.